Welkom bij het inspirerende verhaal van KOLLEKT, dat zijn oorsprong vond in het ijzige Kopenhagen in 2005. Het begon allemaal op een ijskoude dag, toen Pascal en Jos de stad bezochten voor een kledingbeurs in opdracht van hun toenmalige werkgever. Kleumen van de kou en turend naar de laatste mode, hadden we geen idee wat het lot voor ons in petto had.

Het was een onvergetelijke reis. Want op deze trip ontmoetten we Marielle, onze toekomstige mede-oprichter en Pascal's partner in crime. Het was die avond waarop het allereerste zaadje werd geplant voor wat later het ons geliefde kledingmerk KOLLEKT zou worden.
 
 
Kopenhagen, Februari 2005
 
We hebben zelfs een foto van die gedenkwaardige avond: man, wat was het koud, -15 graden, en we dachten dat we kilometers moesten lopen. Maar toen! Een riksja (fiets-taxi) verscheen als een geschenk uit de hemel! De bestuurder vroeg om 20 euro, maar mede door zijn bevroren tenen en een dunne portemonnee, wisten we hem te overtuigen om het voor ons laatste tientje aan losgeld te doen. Binnen 20 minuten waren we veilig en wel terug in het hotel!
  
  
Pascal & Jos in de riksja
 
Een paar maanden later speelde het idee van een eigen kledinglijn in onze hoofden, maar we beseften dat hiervoor voldoende ervaring en kennis ontbraken. Dus besloten Pascal en Jos om samen nog meer ervaring op te doen bij verschillende herenkleding merken. Ze gaven leiding aan verschillende afdelingen, reisden de wereld rond voor inspiratie en om kledingfabrikanten te bezoeken gedurende bijna 10 jaar. 
 
Daarna zijn we met volle overtuiging KOLLEKT begonnen, samen met Marielle. We hanteerden hierbij drie belangrijke kernwaarden: premium kwaliteit, innovatie en ultieme functionaliteit.
 
 
De eerste showroom in 2005
 
Nu, na een inspirerende reis van 10 jaar, is het moment aangebroken voor een frisse update. We hebben ons concept aangescherpt, ons KOLLEKT-logo vernieuwd en afscheid genomen van het 3-logo, dat plaats heeft gemaakt voor een gloednieuw symbool.
Met deze vernieuwing gaan we vol passie de toekomst tegemoet, en we kunnen niet wachten om je onze nieuwste collectie te laten zien!
 
Getagd: OVER KOLLEKT